Slovenija

Ana Tavčar zanikala, da se ločuje

Sonja Javornik
11. 7. 2013, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Namigovanja o ločitvi so zmotna. Z možem se ne ločujeva! nam je odločno zatrdila voditeljica TVS Ana Tavčar, ki so jo govorice, da se ločuje od moža Igorja Pirkoviča, s katerim sta si ustvarila družino, neprijetno presenetile.

Stane Sršen

»Ne vem, zakaj take govorice. Mislim, da sva z možem zelo 'običajna zakonca'. Odnos, zakon, to je delo. Seveda ni vse le enostavno, potrebni so kompromisi, pogovori in popolnoma normalno se mi zdi, če se zakonca kdaj ne strinjata, če imata drugačne poglede ipd. Pomembno je, da se znata o tem pogovoriti, da steče dobra in konstruktivna komunikacija, da stremita k temu. In potrebna sta dva temelja: ljubezen in spoštovanje. In vse to z Igorjem imava, vendar tudi midva – tako kot najbrž mnogi pari – v skupnem odnosu vsakodnevno rasteva, se spoznavava, bivava ...« dodaja Ana, ki se sicer v teh vročih dneh že pripravlja na jesen, ko se na televiziji začne sezona.

Posveča se družini

»Te dni se v službi že pripravljamo na jesen in skrbimo za poletno shemo. Sama pa se v tem času nekoliko več posvečam študiju. Zdaj je izpitni čas, ko končujem drugi letnik doktorskega študija iz germanistike, v poletnem času pa bom pripravljala članek za lingvistično konferenco v Španiji letos jeseni – tam se bomo predstavljali vsi tisti, ki smo 'zaljubljeni' v raziskovanje jezikov. Zato bo poletje izključno delavno,« nam je zaupala Ana, ki ima resnično veliko obveznosti. Poleg televizije, študija in priprave članka namreč tudi poučuje in vodi prireditve: »Tečaji in individualne ure iz angleščine in nemščine ostajajo moja velika strast, prav tako kot prireditve in dogodki. Po uspešnem Alpskem večeru se sedaj pripravljam na etnološki Furmanski praznik v Postojni, ki bo prvo julijsko nedeljo v Postojni. Vodim tudi druge prireditve, konference, seminarje ipd.« To pa ne pomeni, da Ana nima časa za družino. »Ves preostali čas posvečam družini. Sinu in možu, ki sta vedno najboljša družba! Večkrat smo na domačem Krasu, na otroškem igrišču ali preprosto doma – kjer je najbolj toplo.«