Slovenija

Popoldne so možne plohe in nevihte

STA / S.R.
6. 7. 2013, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dopoldne bo sprva sončno, na vzhodu pa bo pretežno oblačno, tam bodo že plohe. Sredi dneva in popoldne se bo oblačnost povečala tudi drugod, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte.

Thinkstock
Popoldne so možne plohe in nevihte.

Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Jutri bo večinoma sončno. Predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe ali nevihte, ki bodo pogostejše v jugovzhodnih krajih. Burja bo še pihala. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki jih bo več v notranjosti Hrvaške. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad zahodno in deloma srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam dokaj topel in vse bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo več sonca, krajevne nevihte bodo manj pogoste.