Slovenija

Matjaža Hanžka skrbi, da mu policisti prisluškujejo

M.R.
5. 7. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

»Bili bi zgroženi, če ne bi nekatera dogajanja že dajala slutiti: Slovenija je (postala) policijska država!«

STA
Policija očitke označuje kot 'neresne'.

V Stranki za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) so prepričani, da policija sledi državljanom prek družabnih omrežij in SMS-sporočil.

V TRS-u so se odzvali na razpravo nekdanjega notranjega ministra, zdaj poslanca stranke SDS Vinka Gorenaka, ki je na torkovi seji odbora DZ za pravosodje o predsedniku TRS Matjažu Hanžku dejal, da »ga vidimo na vseh demonstracijah; mogoče bi ga človek vprašal, kaj je delal na drugi vseslovenski vstaji in kaj je vozil v svojem avtu«.

Hanžka zanima, od kje Gorenaku informacije, da se je udeleževal vstaj, in kako ve, kaj je prevažal v avtomobilu. Nekdanji varuh je prepričan, da je Gorenak razkril nadzor nad posamezniki, zato se v TRS-u sprašujejo, kateri zakon je dajal bivšemu prvemu pendreku pravico do takega nadzora.

V Stranki za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) so prepričani, da policija sledi državljanom prek družabnih omrežij in SMS-sporočil.

Nezakonitostni pa se niso končale z nastopom 'pozitivne' vlade: »Tudi sedaj organi pregona nadzorujejo SMS-sporočila, Facebook in Twitter profile državljank in državljanov! V Stranki za trajnostni razvoj Slovenije – TRS imamo podatke, da opozarjajo ali kličejo posameznike na zagovor na policijo, kadar ti kritično pišejo o predsednici vlade Alenki Bratušek oziroma o sami vladi.«

»Zahtevamo, da se ta nezakonita dejanja nehajo! Hkrati pa sporočamo, da zaupamo v strokovnost policije, ki jo žal politika nezakonito izrablja,« še pišejo v TRS-u.

Na policiji odgovarjajo, da so navedbe o sistematičnem nadziranju družabnih omrežij in drugih oblik zasebnega komuniciranja in posledičnem vabljenju na razgovor »neresne in v popolnem nasprotju s standardi delovanja policije«.