Slovenija

Leto zapora, ker je divjal in zbil policista

M.R.
4. 7. 2013, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

28-letnemu Ljubljančanu eno leto zapora zaradi nevarne vožnje pod vplivom mamil; mladenič krivdo priznal in se pokesal

SVET24

Sam Hovnik je že pred časom na predobravnavnem naroku priznal, da je v začetku januarja z neregistriranim vozilom brez izpita norel po cesti med Sodražico in Bosljivo Loko. In še, da je bil pod vplivom kodeina in morfina. Včeraj je slišal sodbo v imenu ljudstva.

Hovnik je bil kritičnega dne na begu pred policisti, ki so ga iskali oz. mu sledili zaradi tatvine. Mladenič je med predrzno vožnjo obračal vozilo za 180 stopinj, dirjal je po obeh smereh ceste, oplazil nekaj avtomobilov in enega policista, dokler se ni zabil v varovalno ograjo. Od tam ga je odbilo v drevo, končal pa je v suhi strugi reke Kolpe. Ves čas je bila v avtu tudi sopotnica, ki je utrpela lažje telesne poškodbe. Včeraj je na sodišču pojasila, da odškodninskega zahtevka ne bo uveljavljala ...

28-letnik je sicer stari znanec organov pregona, v preteklosti je bil namreč že večrat obravnavan zaradi premoženjskih deliktov, vselej pa naj bi grešil pod vplivom mamil. Ljubljanska okrožna sodnica Andreja Sedej Grčar mu je zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu prisodila eno leto zapora, seštela stare grehe in mu izrekla enotno kazen 16 mesecev zapora, doletela pa ga je tudi enoletna prepoved vožnje. Kot pravi Hovnik, se v zaporu (kazen prestaja zaradi tatvin) zdravi odvisnosti in se trudi postati vzoren državljan, kar je potrdila tudi mladenka, ki je bila kritičnega dne med begom v avtomobilu z njim.