Slovenija

Petrol po novem ponuja svežo hrano

STA/M.J.
3. 7. 2013, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bencinski servisi Petrol se odevajo v nove barve. Svetlo zeleni napis Fresh pomeni, da je na servisu poleg obstoječe trgovine še kotiček s sveže pripravljenimi jedmi.

Petrol

Prvi takšen bencinski servis so odprli danes na Celovški cesti v Ljubljani, septembra bo sledil tisti v Kopru, nadaljevali bodo z obnovo servisov po Sloveniji in tudi na Hrvaškem. Fresh je nov koncept priprave sveže hrane na bencinskih servisih, ki so ga v Petrolu razvili z lastnim znanjem na podlagi zahtev potrošnikov.

"Namenjen je vsem, ki sta jim mobilnost in racionalna poraba časa pomembna izbira v vsakdanjem natrpanem življenjskem urniku," je ob odprtju prenovljenega bencinskega servisa na Celovški cesti v Ljubljani dejal predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.

Direktor Petrolove maloprodaje Roman Dobnikar pa je naštel ponudbo: rogljičke in drugo pecivo, 21 različnih smoothiejev, pripravljenih iz sveže zelenjave in sadja, solate, slane in sladke palačinke, pizze, različne burgerje ter sendviče. Največji pomen pa so dali pripravi hrane pred očmi potrošnikov, 24 ur na dan.

Petrolove bencinske servise - v skupini jih je 469 - vsak dan obišče približno 180.000 kupcev. "Ni mogoče zmagati le s številom servisov in najboljšo lokacijo, imeti moramo tudi najboljšo ponudbo," je prepričan Dobnikar.

Koncept Fresh je zasnovan na modularnosti in je prilagodljiv glede na prostor bencinskega servisa in njegovo lokacijo ter glede na ponudbo hrane. Naslednji bencinski servis s konceptom Fresh bo zrasel v Kopru na Kolodvorski cesti, sledili bodo servis na avtocestnem odseku pri Trebnjem ter v letu 2014 drugod po vsej Sloveniji in tudi na Hrvaškem.