Slovenija

Virant razrešil načelnika upravne enote

STA / A.M.
2. 7. 2013, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant je nekdanjega generalnega sekretarja prejšnje vlade Boža Predaliča, ki je v ponedeljek nastopil funkcijo načelnika Upravne enote Grosuplje, danes že razrešil.

Mediaspeed

Predalič je v ponedeljek nastopil funkcijo načelnika Upravne enote Grosuplje, na katero ga je marca imenoval Zvonko Černač, ki je po odhodu DL iz vlade Janeza Janše opravljal tudi tekoče posle ministrstva za pravosodje in javno upravo.

Predalič je za tednik Reporter povedal, da je v ponedeljek prišel na upravno enoto, opravil primopredajo in se seznanil s sodelavci. Toda že okoli 9. ure so ga klicali z notranjega ministrstva in se napovedali za okoli 14. ure.

"Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi," je povedal Predalič in dodal, da ima minister sicer pravico, da v enem letu razreši načelnika, ni pa tega pričakoval, saj da je sam Virant izjavil, da pri njegovem imenovanju ni bilo ugotovljenih nobenih nezakonitosti. Predalič je povedal, da se bo s položaja poslovil 15. julija, ponujeno pa mu je bilo mesto "nekakšnega podsekretarja na ministrstvu".

"Glede strokovnosti mi nihče ne more ničesar očitati. Postopek imenovanja je bil zakonito izpeljan, zato imenovanja tudi nihče ni preklical. Virant se bo zdaj težko zagovarjal, da to ni bila politična razrešitev," je za Reporter še povedal Predalič. Dodal je, da se mu zdi skrajno nenavadno, da je človek, s katerim je skoraj desetletje sodeloval, poslal uradnike, namesto da bi ga prej poklical po telefonu in mu pač povedal, da je razrešen.

Na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo so za STA razrešitev potrdili, podrobnosti pa naj bi posredovali naknadno.

Černač je sicer marca letos poleg Predaliča imenoval še sedem načelnikov upravnih enot, za katere je postopke začel še njegov predhodnik Senko Pličanič. Kot so takrat pojasnili na ministrstvu, je bil Predalič za načelnika Upravne enote Grosuplje izbran med tremi kandidati, za katere je natečajna komisija uradniškega sveta ocenila, da so primerni za mesto, ki naj bi ga zasedli.