Slovenija

Najbolj znani Slovenec na svetu poročil 30 let mlajšo

M.V.
3. 7. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski filozof Slavoj Žižek, ki ga poznajo po vsem svetu, je že tretjič dahnil usodni da. Tokratna izbranka je 30 let mlajša slovenska novinarka in doktorica filozofije Jela Krečič. Par naj bi se na skrivaj poročil v Črni gori.

Wikipedia

64-letni Slavoj Žižek, najbolj znan slovenski filozof, je očitno pravi osvajalec ženskih src, predvsem mlajših. Pred kratkim se je tako že tretjič poročil, tokrat s 30 let mlajšo novinarko in doktorico filozofije Jelo Krečič. Par naj bi se poznal že kar nekaj časa, vmes pa sta tudi poslovno sodelovala. Krečičeva pa ni prva toliko mlajša ženska, ki je osvojila srce velikega filozofa.

Mlajše ga imajo rade

Žižek se je namreč leta 2005 poročil s prav tako 30 let mlajšo nekdanjo manekenko Analio Hounie, hčerko argentinskih psihoanalitikov.

Wikipedia

Argentinski mediji so njuno poroko označili za poroko leta, Žižek pa jo je spoznal na predavanju na eni od prestižnejših ameriških univerz. Njun zakon je sicer trajal le štiri leta. Pred tem je bil Žižek poročen s slovensko filozofinjo Renato Salecl, s katero ima sina Tima.

Kdo je Jela?

Jela Krečič se je rodila 26. februarja 1979. Po končani gimnaziji je vpisala študij kulturologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, podiplomski študij filozofije pa nadaljevala na Filozofski fakulteti, kjer je leta 2008 zagovarjala doktorat z naslovom Filozofija, fantazma, film pod mentorstvom Mladena Dolarja.