Slovenija

67-letnika je mikastil, dokler ni obležal

M.R.
2. 7. 2013, 12.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na PU Maribor so včeraj predstavili nekatere podrobnosti sobotnega streljanja v Spodnjem Velovleku pri Ptuju.

STA
Namestnik vodje mariborskih kriminalistov Franc Oder in tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Osumljencu trikratnega poskusa uboja je dokončanje peklenskega načrta preprečil sosed, ki se ga je lotil s pestmi.

Spomnimo. V soboto, okoli 22. ure, je 67-letni Franc P. streljal na svojega 48-letnega pastorka Franca F. in njegovo 48-letno zunajzakonsko partnerico Andrejo J. Trojica je končala v bolnišnici, najbolj pa jo je skupila 48-letnica, ki je bila včeraj popoldne še vedno v življenski nevarnosti.

Oškodovanca sta bila skupaj s sosedom, 31-letnim Andrejem M., na vrtu pred stanovanjsko hišo, ko je izza vogala sosednje hiše priletel 67-letnik s pištolo, za katero nima ustreznih dovoljenj, in šestkrat ustrelil. Pastorka je zadel v predel levega komolca, njegovo partnerko pa v vrat.

Za vsak poskus uboja 67-letniku grozi najmanj 15 let zapora.

»Po tem sta moška poškodovanko zvlekla v kletne prostore hiše, kamor pa je takoj prišel tudi osumljenec in grozil z umorom. Pri sebi je imel še vedno pištolo. Uresničitev groženj mu je preprečil 31-letnik, ki je skočil proti osumljenemu in ga s fizično silo uspel razorožiti in podreti na tla,« je pojasnil namestnik vodje mariborskih kriminalistov Franc Oder.  

Oziroma 'po domače': Andrej M. je 57-letnika mikastil, dokler ni obležal.

Kot so ugotovili kriminalisti, so v družini že dolgo trajali spori zaradi zunajzakonske partnerke osumljenca. Ko je bila lani po hudi bolezni nameščena v dom starostnikov, si je 67-letnik prizadeval, da bi jo pripeljal nazaj v vas, mlajša pa sta temu nasprotovala. Osumljenec naj bi vse od takrat grozil, da ju bo ubil.