Slovenija

Premierka na proslavo prišla v rdečem mini krilu

M.S.
25. 6. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na predvečer dneva državnosti, je bila ob 20. Uri v veliki dvorani Državnega zbora slavnostna seja, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Državnega zbora Janko Veber.

Mediaspeed
Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, mag. Alenka Bratušek, predsednica vlade RS, Janko Veber, predsednik Državnega zbora RS.

Slavnostne seje so se udeležili poslanci, predstavniki Državnega sveta, drugi predstavniki Republike Slovenije, predstavniki drugih držav in številni visoki predstavniki političnega, družbenega in verskega življenja, sodelovali pa so tudi zastavonoše veteranskih in domoljubnih organizacij.

Po seji se je dogajanje preselilo na Kongresni trg, kjer je potekala osrednja proslava ob dnevu državnosti. Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Premierka Alenka Bratušek je na proslavi izstopala tudi zaradi rdečega mini krila, ki jo je v preteklosti že 'spravilo v težave'. Spomnimo: takoj po izvolitvi je stranka SDS na tviterju zapisala, da bo ''mandat Alenke Bratušek premo sorazmeren z dolžino njenga krila''.   

Takrat je ta majhna provokacija uspela, saj se je premierka na nasledji seji pojavila v hlačah. 

Mediaspeed
Mag. Alenka Bratušek, predsednica vlade RS, Mitja Cvjetičanin
Mediaspeed
Janko Veber, predsednik Državnega zbora RS, Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, mag. Alenka Bratušek, predsednica vlade RS
Mediaspeed
Mediaspeed
Slavnostni govornik je bil predsednik države Borut Pahor.
Mediaspeed
Častna garda SV in Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.
Mediaspeed