Slovenija

Grozil, da jo bo vrgel iz hiše, razstrelil hišo in jo ubil

STA / S.R.
25. 6. 2013, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novomeški policisti, ki so jih v soboto obvestili o nasilju v družini, so osumljenemu povzročitve nasilja zasegli enajst ročnih bomb, devet pušk, med njimi eno avtomatsko, štiri polavtomatske pištole, revolver, več nabojnikov, več kot 1500 kosov streliva ter petarde.

Thinkstock
Osumljenec iz Novega mesta je imel doma pravo orožarno.

Za posamezne kose orožja ima 45-letni osumljenec ustrezna dovoljenja. Čeprav ima moški ustrezna dovoljenja, bodo kriminalisti in policisti v nadaljevanju preiskave preverjali izvor orožja, zakonitost hrambe in morebitne kršitve določil zakona o orožju, saj obstaja nevarnost, da bi osumljenec uresničil grožnje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Moškemu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali razstrelivom. Preiskovalni sodnik je zanj odredil sodno pridržanje.

Policisti so ugotovili, da je moški že več let nasilen do žene. Ta je v soboto pobegnila od doma v strahu pred njim, saj jo je žalil, poniževal, ji grozil, da jo bo vrgel iz hiše, razstrelil hišo in jo ubil. Poleg tega jo je tudi pretepel. V preteklosti žena ni poiskala pomoči.