Slovenija

Za osnovnošolce in dijake danes konec šolskega leta

STA / J.P.
24. 6. 2013, 07.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Za učence devetih razredov osnovnih šol se je pouk zaključil že 14. junija, za dijake zaključnih letnikov srednjih šol pa 24. maja.

Dolenjski list
Kaj kmalu bodo šolske klopi prazne.

Osnovnošolci in dijaki bodo danes še zadnjič sedli v šolske klopi. Na šolah bodo zadnji dan pripravili šolsko proslavo pred Dnevom državnosti, učenci in dijaki pa bodo prejeli spričevala in šolska priznanja

Tisti, ki so bili pri kakšnem od predmetov ocenjeni negativno, se danes še ne bodo mogli veseliti počitnic, saj jih čakajo še popravni izpiti. Za učence osnovnih šol se bodo popravni izpiti začeli v sredo in bodo trajali do 7. julija, za dijake srednjih šol pa se bo spomladanski izpitni rok začel 1. julija.

Kar nekaj osnovnih in srednjih šol je sicer ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zaprosilo, da bi smeli proslavo skupaj s podelitvijo spričeval izvesti že v petek ali soboto, vendar je ministrstvo šolam izdalo okrožnico, v kateri je pozvalo k upoštevanju določil pravilnika, ki sistemsko ureja tako enoten začetek kot tudi zaključek pouka v šolskem letu. Zadnji dan pouka je tako določen na isti datum za vse šole v državi, letos je to 24. junij, so pojasnili na ministrstvu.