Slovenija

V soboto se je smrtno ponesrečil 24-letni motorist

STA / J.P.
23. 6. 2013, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pri Vinici na območju policijske postaje Črnomelj se je v soboto nekaj po 18. uri zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 24-letni motorist iz okolice Krškega.

Thinkstock

Po prvih ugotovitvah je motorist zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, padel in trčil v betonski steber, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Posledice nesreče so bile tako hude, da je motorist na kraju nesreče umrl.

Letos je v prometnih nesrečah na območju novomeške policijske uprave umrlo sedem oseb, v enakem obdobju lani pa tri. V nesrečah so umrli trije motoristi in voznik kolesa z motorjem. Sedem motoristov se je poškodovalo.

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi, sta bila neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje. Pogost vzrok za nesreče je tudi izsiljevanje prednosti voznikov osebnih avtomobilov.

Policija poziva k previdni in strpni vožnji ter doslednemu upoštevanju cestno prometnih predpisov, predvsem omejitev hitrosti. Kot so še zapisali, na zbranost voznikov v teh dneh vplivajo tudi visoke temperature, zato naj bodo udeleženci v cestnem prometu še posebej previdni.