Slovenija

Mogoča neurja

STA / J.P.
22. 6. 2013, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Popoldne bodo nastale posamezne nevihte, ki se bodo ponekod zavlekle tudi v noč.

STA

Nekoliko pogostejše in močnejše bodo predvsem v severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v notranjosti države bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju 20, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo dokaj sončno vreme. Predvsem v krajih severno in zahodno od nas bo verjetnost popoldanskih neviht že danes nekoliko povečana, jutri pa bodo plohe in nevihte nastajale tudi drugod. Še največ sonca bo ob Jadranu.

Vremenska slika: Nad severno in severozahodno Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta se prek Francije bliža zahodnim Alpam. Od jugozahoda priteka k nam postopno nekoliko manj vroč in bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Osvežilo se bo. V torek se bo delno razjasnilo, popolne bo nastala kakšna kratkotrajna ploha.

Opozorilo: Danes popoldne, zvečer in v prvem delu noči lahko na severovzhodu države nastane kakšno krajevno neurje.