Slovenija

V Izoli bo burno!

G.T.
22. 6. 2013, 07.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Izoli se v naslednjih mesecih obeta vrsta glasbenih in kulturnih prireditev ter praznovanj za vse okuse, ki bodo popestrili poletni utrip tega obmorskega mesta.

Občina Izola
Ne zamudite

Že ta konec tedna bodo v Kortah obeležili dan državnosti, konec junija pa bo v znamenju tradicionalnega praznika oljk, vina in rib, na katerem pričakujejo skoraj 60 razstavljavcev.

V začetku julija, ko ima Izola občinski praznik, bo v okviru praznovanja potekal tudi izbor županovega vina, tradicionalno pa bo konec avgusta Izola v znamenju ribiškega praznika. Novost letošnjega praznika bo t. i. istrska tržnica, s katero bodo dali ponudili priložnost domačim pridelovalcem.

Osrednja prizorišča koncertnega dogajanja ostajajo Park Pietro Coppo, v katerem bodo četrtkovi večeri namenjeni predvsem jazzu in funkyju, na Lonki bo rdeča nit koncertov etno glasba, poslastica poletja pa bo 17. Avgusta, in sicer z nastopom kubanske zasedbe El Senores na Manzioljevem trgu.

Isto prizorišče bo v juliju gostilo tudi del dogajanja festivala Etnohistria.

V začetku julija bo potekala tudi poletna glasbena šola oziroma mojstrski tečaji.

Izolska občina je letos v treh prijavnih rokih razdelila že skoraj 100 tisoč evrov za sofinanciranje 50 različnih prireditev. Poleg tega bodo letos prek projekta Izola art s postavitvijo posebnih panojev na Lonki ponovno predstavljali umetnike, ki delujejo v starem mestnem jedru.

Panoji bodo tokrat postavljeni tudi pred posamezne ateljeje in bodo tako še bolj dostopni za obiskovalce.