Slovenija

Nuša je sredi koncerta zajokala

21. 6. 2013, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stoječe ovacije, solze sreče, petje, ples, pozitivna energija in odlična publika. S temi besedami bi lahko opisali nepozaben koncert najboljše pevke Nuše Derenda.

Jure Urek in Alesh Maatko
Nuša Derenda je bila na koncertu ob posameznih trenutkih ganjena do solz.

Jure Urek in Alesh Maatko
Nuša Derenda in Marko Vozelj

Danes vračam se, Pesek v oči, Modro nebo, To je ljubezen, Ne kliči me, Noe Noe, Zdaj verjamem, Prvič in zadnjič, Za stare čase, Boginja, Na štiri oči, Kakor ptica, kakor pesem … je le delček skladb, ki smo jih lahko slišali na nepozabnem koncertu v Križankah, kjer je za neustavljivo energijo poskrbela Nuša Derenda, ki ob tem pravi, da je zadnjih petnajst let hitro minilo, čeprav je v glasbenem svetu prisotna že mnogo več. Naša vrhunska pevka je namreč pred tem nastopala tako v Švici kot tudi v Nemčiji. Nato pa je prišla razvedrilna oddaja Orion, na kateri je slavila s skladbo Majde Arh Vzemi me veter. Nuše se ob glasbeni obletnici spominja, da so se glasbeni včasih bolj družili, predvsem na festivalih, ki so jih danes nadomestili resničnostni šovi. Eden izmed nepozabnih spominov je bil tudi nastop na Evrosongu, kjer je s skladbo Energy leta 2001 zasedla odlično sedmo mesto, danes nedosegljiv rezultat. O ponovnem nastopu na evrovizijskem odru (še) ne razmišlja. Če bi že nastopila, kot pravi, želi kvaliteten predvsem pa vrhunski nastop, kar za sabo prinese veliko truda. A trdo in garaško delo Nuši Derenda ni tuje, saj vedno marljiva in predana svojemu delu že 15 let razveseljuje s svojo pozitivno energijo in odlično interpretacijo.

Jure Urek in Alesh Maatko
Nuša Derenda in Omar Naber

Nušina presenečenja, ki so obiskovalce spravili na noge

Pri številnih uspešnicah, ki jih ima Nuša Derenda je težko izbrati najboljše. Toda pevka je repertoar sestavila tako, da je premešala balade z energičnimi skladbami. Vrhunec koncerta je bila – kar je številne ganilo do solz - skladba Ko mi rečeš, da me ljubiš, ki jo je v duetu zapela s sinom Matevžem, ki je imel, kot nam je zaupal, precej treme, kar se je tudi slišalo. V skladbi Kot da je prvič pa je za harmoniko poprijel njen mož Frenk Derenda. Nuša je v goste povabila še Marka Vozlja (Naj nama sodi le nebo), s katerim je slavila na Slovenski popevki, z Omarjem Naberjem je zapela duet Duša moje duše, z Vladom Kalemberjem pa Sva'ko ima nekog (Koga više nema). Plesale se je tudi ob ritmih Smotala si me, kjer je zbrane navdušil Željko Krušlin Kruška. Ne nazadnje pa je zbrano občinstvo v skladbi I’m not for you navdušila tudi štiriperesna deteljica – Alenka Godec, Anja Rupel, Pika Božič in seveda slavljenka Nuša Derenda.

Jure Urek in Alesh Maatko
Matevž in Nuša Derenda

Energična Nuša Derenda je namazana z vsemi žavbami

»Nuša Derenda je odlična pevka, poleg tega je fajn ženska. Midve sva se menda takoj ujeli, tudi nekaj glasbenih sodelovanj je bilo. Vsakič je, roko na srce, užitek sodelovati z njo. Tudi smeha ob različnih priložnosti ni bilo ravno malo. Spomnim se, ko sva enkrat sodelovali na dogodku nekega podjetja v Unionski dvorani. Del najinega nastopa je vključeval tudi narodne noše. Imeli sva vsaka svojo, ne vem točno iz katerega predela Slovenije, na glavi še ruti, pa precej delov oblek, podoblek, žab … noše so bile krasne, a midve sva se ob pogledu druga na drugo nasmejali skoraj do solz. Na odru, ko sva peli slovenske ljudske, sva seveda dali vse od sebe. Dvoglasje je zvenelo kot je treba! Škoda, da takrat ni bilo še 'pametnih' telefonov, da bi naredili kakšno fotko za spomin. Čestitke za 15-letnico njene glasbene in življenjske energije,« nam je svojo zgodbo o Nuši zaupala Alenka Godec.

Jure Urek in Alesh Maatko
Nuša Derenda in Vlado Kalember