Slovenija

Spet bo pripekalo

STA / J.P.
21. 6. 2013, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno. Predvsem na območju Julijskih Alp lahko popoldne nastane kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

STA

Jutri bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Popoldne bodo predvsem na severu in severovzhodu Slovenije nastale tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, v alpskih dolinah okoli 15, najvišje dnevne od 28 do 32, na vzhodu danes še do 34 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sončno bo, predvsem v Alpah bo popoldne in zvečer nastala kakšna vročinska nevihta. Jutri bo predvsem v krajih severno od nas verjetnost za popoldanske nevihte večja.

Vremenska slika: Nad severno in severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, nad Sredozemljem in Balkanom pa vztraja šibak anticiklon. Nad naše kraje bo dotekal nekoliko manj topel in še razmeroma suh zrak.

Obeti: V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v notranjosti bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Vročina bo popustila. V ponedeljek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Opozorilo: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah, še posebej v mestih, velika toplotna obremenitev. Vročina bo postopno popustila ob koncu tedna.