Slovenija

57-letni morilec je imel pravo orožarno

STA / S.R.
20. 6. 2013, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je v sredo odredil strokovni nadzor dela na Policijski upravi (PU) Ljubljana, s poudarkom na odkrivanju in preiskovanju kriminalitete na področju družinskega nasilja v povezavi z obravnavo okoliščin umora in samomora pred vrtcem na Rodici, so sporočili iz PU Ljubljana.

Rado Petrovič
Morilec je imel pri sebi več kosov orožja.

Po opravljenem nadzoru bo znanih tudi več informacij glede ukrepanja policije v tem primeru. Po dosedanjih ugotovitvah pa je imel 57-letnik, ki je najprej ustrelil svojo 38-letno ženo, nato pa še sebe, v avtomobilu še eno pištolo in še eno avtomatsko puško.

Policisti so ugotovili, da je imel za vsa orožja dovoljenja za posest. "Iz evidenc je razvidno, da je moški posedoval dovoljenje še za več kosov orožja, kar pa trenutno kriminalisti še preverjajo. V okviru kriminalistične preiskave preverjajo tudi vse druge okoliščine, ki so v povezavi s preteklimi dogodki omenjenih oseb," so še zapisali na PU Ljubljana.

Tragični dogodek se je zgodil v sredo okoli 13. ure, ko je 57-letnik z osebnim avtomobilom pripeljal za kombiniranim vozilom, v katerem se je pripeljala njegova soproga, s katero sta bila sicer v ločitvenem postopku. Najprej sta se sprla v prostorih vrtca, nakar sta prepir nadaljevala zunaj vrtca.

V določenem trenutku je moški stopil do svojega vozila, iz katerega je vzel potezno puško in trikrat ustrelil proti kombiju. S četrtim strelom je zadel žensko, ki je zaradi posledic ran na kraju umrla. Moški je nato sedel v svoje vozilo, se zapeljal pred vhod vrtca za dostavo in sodil še sebi, so ugotovili policisti.

Mediji so poročali, da naj bi moški že prej večkrat nadlegoval umorjeno in da je posredovala tudi policija, po nekaterih informacijah celo v noči pred tragičnim dogodkom, česar pa policija v sredo še ni želela komentirati. Zato so se v medijih tudi pojavila vprašanja o tem, ali bi proti moškemu lahko ukrepali prej, preden se je zgodila tragedija.