Slovenija

Danes rekordno visoke temperature

STA/M.J.
20. 6. 2013, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno. Le na območju Julijskih Alp lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna nevihta. Čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA

Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, v alpskih dolinah okoli 14, najvišje dnevne danes od 30 do 36, jutri od 28 do 32, na vzhodu še do 34 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sončno in vroče bo. Predvsem na območju Alp bo popoldne in zvečer nastala kakšna vročinska nevihta.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je ciklonsko območje, nad srednjo in vzhodno Evropo ter Balkanom pa je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam zelo topel in suh zrak.

Obeti: V soboto bo večinoma sončno in malo manj vroče. V nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem v notranjosti države bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.

Opozorilo: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah, še posebej v mestih, velika toplotna obremenitev. Vročina bo postopno popustila ob koncu tedna.