Slovenija

Šentjernejska policista obmetavali z različnimi predmeti

STA / S.R.
15. 6. 2013, 12.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Dobruški vasi so se potniki neregistriranega vozila, ki jih je policija želela ustaviti, iz vozila razbežali, na policista in službeno vozilo pa je več oseb začelo metati različne predmete.

Na intervencijo so nato v pomoč napotili več policijskih patrulj, kazensko pa bodo ovadili vsaj enega osumljenca, so sporočili s PU Novo mesto. Šentjernejska policista sta v noči s petka na soboto na relaciji Draga-Stranje pri Škocjanu želela ustaviti neregistrirano vozilo, v katerem je bilo več oseb. Ob policijski modri luči in sireni vozilo ni ustavilo, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljalo v Dobruško vas, kjer sta ga policista dohitela. Potniki so se razbežali, na policista in službeno vozilo pa je več oseb začelo metati različne predmete.

Kot pojasnjujejo na Policijski upravi (PU) Novo mesto, so se v delo vključili tudi kriminalisti, identificirali pa so tri osumljence, ki so se peljali v pobeglem vozilu - 42 in 28 let stari ženski in 23 let starega moškega. Vsaj enega od njih bodo, kot napovedujejo, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in poškodovanja službenega vozila.

Ponoči pa so imeli delo tudi sevniški in trebanjski policisti. Nekaj po drugi uri so jih napotili na veselico v Krmelju, kjer je v skupini fantov, ki so zapuščali prireditev, prišlo najprej do izmenjave besed, nato pa še do fizičnega obračunavanja. Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru oglobili pet mlajših moških iz okoliških krajev, eden izmen njih pa je zaradi poškodbe sam poiskal zdravniško pomoč, so še sporočili z novomeške policijske uprave.