Voznik bo moral plačati globo v višini 1200 evrov, za prekršek pa je prejel tudi devet kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. 42-letni državljan Avstrije, ki je vozil po avtocesti iz Kranja proti Torovem, je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 81 kilometrov na uro oziroma po odšteti toleranci merilnika hitrosti za 70 kilometrov na uro, pojasnjujejo na PU Kranj.

Ravnanje voznika je po njihovih navedbah nesprejemljivo, saj je huje kršil zakon oziroma predpisano najvišjo dovoljeno hitrost, prav tako pa je takšno ravnanje "nevarno in v nasprotju z vsem, kar se od voznikov, ki so na cesti odgovorni zase in tudi za ostale udeležence, pričakuje".

"In če skoraj dnevno izpostavljamo, da je zakon napisan zato, da varuje in da mora biti upoštevanje prometnih pravil nekaj samoumevnega, torej tistega, kar je razumljivo in umevno samo po sebi, je voznik s svojim ravnanjem deloval v popolnem nasprotju s tem," so zapisali.

Policisti tako ponovno opozarjajo, naj udeleženci v prometu ravnajo odgovorno, premišljeno in naj ne kršijo cestnoprometnih pravil, saj je od njih najbolj odvisno, kako varne bodo naše ceste.