Slovenija

Sistemska tehnika oborožuje Iran?

STA / S.R.
14. 6. 2013, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Afera Patria je konstrukt močnega lobija stare levice, je prepričan poslovnež Walter Wolf, eden od obtoženih v sodnem procesu v Sloveniji.

Sistemska tehnika Armas, Mediaspeed
Sistemska tehnika pošilja komponente za orožje v Iran?

Kot je dejal za časnik Večer, v Sloveniji ne bi bil deležen poštenega sojenja, zato se je umaknil v Kanado, od koder pripravlja protiudarec. "Zdaj sem jaz na vrsti, da sprožim veliki pok," je napovedal. Walter Wolf je zatrdil, da ima "kup dokumentov", s katerimi bo dokazal svojo nedolžnost v zadevi Patria. Napovedal pa je tudi protiudarec in pojasnil, da naslednji mesec pridejo k njemu odvetniki in novinarji Reutersa, katerim bo "do zadnjih podrobnosti razkril zelo umazano zgodbo". "Povem vam, da bodo nekateri še trepetali," je poudaril.

''Zdaj sem jaz na vrsti, da sprožim veliki pok''

Na vprašanje, ali bo zadeva kakor koli vplivala na potek afere Patria, je odgovoril, da "Sistemska tehnika že leta in leta krši mednarodni embargo in pošilja prek Turčije v Iran komponente za orožje". Poudaril je, da gre Američanom to "močno v nos", Izraelcem pa še dosti bolj, in zatrdil, da vse lahko dokaže s papirji.

"Imam ime voznika, ki so ga kasneje vrgli iz Sistemske tehnike. Ta možak je z Raven na Koroškem peljal svoj tovor v Avstrijo prek Madžarske. Prek Madžarske! Veste, kakšen ovinek je to, od raven do Avstrije je vsega nekaj kilometrov. Pa so ta avto ustavili in našli tovor komponent za orožje, ki naj bi šel v Iran, a so zadevo pometli pod preprogo. Toda Steyr, ki je v lasti ameriškega General Dynamicsa, je pet dni za tem izstopil iz Sistemske tehnike. In od takrat ne želijo več imeti opravka z njo," je za Večer še povedal Wolf.

Sicer pa je ocenil, da so v ozadju afere Patria člani nekdanje komunistične strukture, med temi nekdanji predsednik republike Milan Kučan, Janez Zemljarič in predsednik Združenja zveze borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik. "Ta mreža še zmeraj drži roko nad celotno državo," je prepričan Wolf.

Sistemska tehnika Armas, Mediaspeed
Walter Wolf meni, da v Sloveniji ne bi bil deležen poštenega sojenja.