Slovenija

39-letnik zabodel partnerko

STA / M.R.
14. 6. 2013, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družinska tragedija v centru Svečina v občini Kungota je 39-letnik zabodel partnerko, ki je nakraju umrla. Policisti so storilca prijeli, ko je poskušal napraviti samomor. Grozi mu do 15 let zapora.

arhiv občine Kungota, Dolenjski list
Kungoto je pretresel krvavi umor.

»Dne 12. 6. 2013, okoli 21. ure, je bil OKC PU Maribor obveščen, da je v kraju Plač, v občini Kungota, moški zabodel žensko. Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci,« so včeraj sporočili iz mariborske policijske uprave.

In še: »Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila v stanovanju večstanovanjske hiše z nožem zbodena 37-letna ženska. Med tem, ko so ji reševalci nudili pomoč, so policisti izvedli prve nujne ukrepe za varovanje kraja dejanja in izsleditev osumljenca, ki se je s kraja odpeljal z mopedom. Pri tem so v bližnjem gospodarskem poslopju prijeli osumljenega 39-letnega moškega, ko je poskušal storiti samomor z obešanjem. Osumljeni je bil po prijetju odpeljan na varovan Oddelek psihiatrije v UKC Maribor.

Vzrok tragedije naj bi bila nesoglasja med partnerjema.

Zabodena ženska pa je okoli 21.55 ure na kraju umrla.«Možje v modrem dejanje obravnavajo kot umor, za kar je predvidena kazen najmanj 15 let zapora. Kaj je gnalo Danijela H., da je dvignil roko nad dve leti mlajšo Katarino S., nato pa je poskušal soditi še sebi, policisti še ugotavljajo. Po prvih informacijah naj bi do tragedije prišlo zaradi nesoglasij med partnerjema. Ker sta v družini živela tudi otroka, bodo za njuno oskrbo poskrbeli sorodniki, obveščen pa je bil tudi center za socialno delo. Do srede zvečer policija o nasilju v tej družini ni bila še nikoli obveščena. Le nekaj ur po dogodku je eden odsosedov za spletni Večer povedal, da je zaradi umora šokiran in da ve o 39-letniku zgolj to, da je hudo bolan na grlu in da bi moral na operacijo.

V letošnjem letu je to že tretji primer umora na območju PU Maribor.

arhiv občine Kungota, Dolenjski list
Reševalci so žrtvi neuspešno nudili prvo pomoč.