Slovenija

Poslavlja se oddaja 24ur ob enih

STA
28. 5. 2013, 19.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Pro Plusu, ki ima med drugim v lasti televizijska programa POP TV in Kanal A ter spletni portal 24ur.com, bodo po neuradnih informacijah odpustili do 50 sodelavcev.

Kot so za STA pojasnili v podjetju, bodo težkim tržnim razmeram prilagodili tudi procese in organizacijo v podjetju, med drugim se po poletju poslavlja oddaja 24ur ob enih. Iz Pro Plusa so za STA sicer sporočili, da v skladu s poslovno in kadrovsko politiko števila in strukture sodelavcev, s katerimi prekinjajo sodelovanje, ne komentirajo.

Brez dela naj bi po neuradnih informacijah ostalo do 50 sodelavcev, s tem pa želijo zmanjšati stroške za 15 odstotkov. Odpuščali bodo predvidoma novinarje nišnih spletnih portalov, v informativnih in športnih programih.

"Tovrstni ukrepi so del vsake zdrave gospodarske družbe in so nujni za dolgoročni uspeh," so zapisali v podjetju in dodali, da je cilj sprememb predvsem osredotočanje poslovanja v dobičkonosne in dolgoročno uspešne projekte, ki so skladni z novimi trendi gledalskih in uporabniških navad in razvojem novih tehnologij.

"Naši stebri ostajajo televizijski programi POP TV, Kanal A in trije tematski kanali BRIO, OTO, KINO, lokalna produkcija oddaj, informativni programi, z izjemo dopoldanske edicije 24ur ob enih, ki je po poletju ne bo na programu," so še sporočili s Pro Plusa.