Med najboljših 200 univerz se je ljubljanska univerza znašla na področju računovodstvo in finance, komunikologija in medijske študije ter politologija in mednarodni odnosi.

Raziskava QS je zajemala 2858 univerz in analizirala 68 milijonov citatov ter pregledala 8391 študijskih programov, so danes sporočili iz ljubljanske univerze.

Lani se je sicer univerza na lestvici univerz QS, pri kateri sta bila ocenjena kakovost in delovanje celotne institucije, znašla med 600 najboljšimi univerzami na svetu.

Univerza v Ljubljani pa je dobro ocenjena tudi na drugih lestvicah. Lani se je šesto leto zapored uvrstila med 500 najboljših univerz na svetu po ARWU (Academic Ranking of World Universities) oziroma tako imenovani Šanghajski lestvici. Prav tako pa zaseda 183. mesto na lestvici Webometrics v svetovnem merilu oziroma 60. v Evropi. Na obeh lestvicah pa je bila uvrščena kot prva v državi. Univerza v Mariboru se je na lestvici Webometrics uvrstila na 579. mesto, Univerza na Primorskem na 2163. mesto, Univerza v Novi Gorici pa na 2830. mesto.