Slovenija

Rusinja Jelena Sidneva in njen žrebec Romeo zmagala v Lipici

STA / A.M.
26. 5. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ruska tekmovalka Jelena Sidneva in njen 12-letni hanoveranski žrebec Romeo-Star sta po sobotni zmagi v nalogi Grand Prix danes v Lipici zmagala tudi v prostem programu z glasbo, ki šteje za svetovni pokal v dresurnem jahanju.

Reuters

"V Lipici sem prvič nastopila pred 16 leti. Slovenija je krasna dežela, ljudje so čudoviti in to je super turnir. Vse je bilo dobro, le vreme ni bilo najboljše, vendar je bilo vzdušje vseeno prijetno," je bila po zmagi na mednarodnem tekmovanju v dresurnem jahanju zadovoljna Sidneva, ki je pred leti v Lipici že večkrat stala na zmagovalnih stopničkah s konjem Arthax-Condor.

Drugo mesto v prostem programu z glasbo za veliko nagrado je osvojil nemški tekmovalec Matthias Kempkes s konjem Riccoletto (71,55 odstotka točk) pred svojo rojakinjo Sylvio Zimmer s konjem Broadway (71,3).

Tekmovalci iz 15 držav, ki so sodelovali na turnirju, so se od Kobilarne Lipica poslovili s prijetnimi vtisi, menijo organizatorji dogodka. Nov mednarodni konjeniški dogodek bo v Kobilarni Lipica že prihodnji konec tedna, saj se bo 31. maja na lipiškem hipodromu začelo mednarodno tekmovanje v preskakovanju ovir, ki ima letos prvič status kvalifikacijskega tekmovanja za svetovno prvenstvo leta 2014. Nastopilo bo okrog 90 tekmovalcev s 136 konji iz 14 držav.