Slovenija

Bratuškova: Sprejetih sprememb ustave se ni treba bati

STA / A.M.
25. 5. 2013, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednica vlade in predsedujoča PS Alenka Bratušek je na kongresu podmladka te največje parlamentarne stranke mladim poudarila, da se v petek sprejetih sprememb ustave ni treba bati, saj bo Slovenija tudi po njih ostala socialna in solidarna država.

Mediaspeed

"Naša naloga je Slovenijo popeljati tja, kjer je njeno mesto, in to je absolutno na bolje," je na kongresu Prihodnosti Slovenije v Ljubljani dejala Bratuškova. Ob tem je omenila, da so mlada stranka in da bo treba še veliko postoriti, da bodo okrepili svoj položaj tudi s članstvom. "Predvsem pa lahko s svojim delom pokažemo, da smo tisto pravo, kar Slovenija potrebuje," je dejala.

Bratuškova je zatrdila, da v petek sprejete spremembe ustave v DZ niso razlog ali povod za to, da Slovenija ne bi bila več socialna in solidarna država. DZ je namreč v petek potrdil vpis fiskalnega pravila v ustavo in spremembe glede referendumske ureditve.

Kot je poudarila premierka, prihodnost stoji na mladih. "Naša dolžnost pa je, da bo vaša prihodnost vsaj tako lepa in dobra, kot je bila naša," je dejala.

Ob tem je napovedala tudi ukrepe za zaposlovanje mladih, o čemer bodo po njenih besedah govorili tudi na Svetu Evrope. Kot pravi, pa se bo zavzemala tudi za to, da bosta šolstvo in zdravstvo še vedno dostopna za vse in da bo Slovenija socialna in solidarna država kot doslej.

Na kongresu podmladka danes sicer volijo novo vodstvo, poleg Bratuškove pa se ga udeležujejo tudi nekateri poslanci PS, med njimi tudi vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer.