Slovenija

Ivana Šundov in Bojan Požar nista sklenila poravnave

Robert Marin
26. 5. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Potem ko je pogojna obsodba Bojana Požarja zaradi razžalitve Ivane Šundov Hojan postala pravnomočna, nekdanja televizijska voditeljica od novinarja s tožbo zahteva še odškodnino, in sicer 7000 evrov.

Mediaspeed
Ivana Šundov od Bojana Požarja zahteva 7000 evrov odškodine za duševne bolečine. Novinar je estradnico označil za 'mafijsko nevesto' in 'bleferko'.

Bojan Požar je januarja 2010 na pozareport.si objavil zapis »Ivanka Šundov je na televiziji bleferka, v biznisu pa prevarantka«, ki ga je podnaslovil z »Uggice in ponaredki: nov poslovni debakel zagrebške mafijske neveste«.

V prispevku Požar uvodoma navaja, da tabloidni mediji napačno pišejo Ivana, »… saj je v resnici Ivanka, no, sama ima raje, da ji pravijo Ivana«. Pod udarnim naslovom beremo tudi, da naj bi se Šundov Hojanova zapletla v poslovne težave, ki naj bi mejile celo na kriminal: »Komaj je medijsko hvalisavo obelodanila, da je postala zastopnica za prodajo modne obutve, uggic, za katere naj bi imela certifikat avstralske vlade, se je že izkazalo, da gre najverjetneje za poslovno goljufijo.« Požar še piše, da je Šundov Hojanova prek spletnih strani prodajala ponaredke obuval priljubljene blagovne znamke brez možnosti reklamacij in garancij ter da je zaradi slabih poslovnih rezulatatov izgubila licenco slovite nemške blagovne znamke Schwarzkopf.

Zaradi zapisa je bil Požar decembra 2011 pred ljubljanskim okrožnim sodiščem obsojen zaradi razžalitve na 8000 evrov denarne kazni, plačilu pa se bo izognil, če v preizkusni dobi treh let ne bo storil novega kaznivega dejanja. Sodbo so potrdili tudi višji sodniki, včeraj pa je na ljubljanskem okrajnem sodišču potekal poravnalni narok v zvezi z odškodninsko tožbo, v kateri estradnica od novinarja zahteva 7000 evrov, in sicer zaradi prestanih duševnih bolečin. Po eni uri in pol stranki v postopku nista našli skupnega jezika, zato bo sodišče tožbo začelo obravnavati septembra. Izvedeli smo še, da je Požar zoper sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, o zahtevi pa še ni odločeno.