Slovenija

Kdaj zopet plačevanje z Diners karticami?

STA / S.R.
24. 5. 2013, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družba Diners Club Slovenija je v četrtek na svoj račun prejela kupnino z naslova prodaje podjetja Diners Club Italija in podružnice Dinit.

Diners

Trenutno pa potekajo intenzivni pogovori s poslovnimi bankami, Banko Slovenije in ostalimi deležniki glede povrnitve licence in vzpostavitve nemotenega poslovanja.

Kot so sporočili iz Diners Cluba Slovenija, je višina kupnine poslovna skrivnost. Poslovodstvo družbe pa sedaj preučuje možne scenarije v nastali situaciji, ki bi v največji možni meri zavarovala interese vseh upnikov Diners Club Slovenija in ostalih deležnikov.

V tem smislu bodo tudi izkoristili prejeta sredstva kupnine in vsa sredstva, ki pritekajo s strani plačil članov za pretekle obveznosti. Ob tem so izpostavili, da so zavezani enakopravni obravnavi vseh upnikov, pri čemer morajo upoštevati zakonske pravice ločitvenih upnikov.

Na svoji spletni strani so danes tudi objavili odločbo Banke Slovenije o odvzemu dovoljenja za opravljanje plačilnih storitev. Ob tem izražajo upanje, da bo "tudi Banka Slovenije prepoznala njihove ukrepe v smeri izpolnitve zahtev odločb ter jim še pravočasno sprostila poslovanje z odgovorom na vlogo za pridobitev nove licence oz. ustrezno dopolnitev odločbe".

Podjetje je prejelo svež denar na svoje račune, polno sodeluje s poslovnimi bankami upnicami ter se pripravlja na prodajo novemu lastniku, v kolikor to zahteva Banka Slovenije. "Bojimo se pa, da nam bi zmanjkalo časa, saj je vsak nadaljnji dan brez celovitega poslovanja kritičen," so še zapisali.

Svet Banke Slovenije je 14. maja sprejel odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenija odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev, Diners Club Slovenija pa je moral z opravljanjem plačilnih storitev prenehati 17. maja. Družba je morala tako blizu 80.000 imetnikom plačilnih kartic onemogočiti njihovo nadaljnjo uporabo za izvrševanje plačilnih transakcij tako v Sloveniji kot drugod.