Slovenija

Danes bo delno jasno, možne so plohe

STA / S.R.
22. 5. 2013, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo še možne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

K.Š.

Jutri bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo suho, pihala bo zmerna burja, ki bo popoldne ponehala. Ponekod v notranjosti države pa se bodo pojavljale krajevne padavine, zjutraj in dopoldne bo pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan se bodo še pojavljale krajevne padavine. Jutri bo ob severnem Jadranu deloma jasno, dopoldne bo pihala zmerna burja. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bodo krajevne padavine. Dopoldne bo pihal severni do severovzhodni veter.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in nad Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Od zahoda priteka nad naše kraje nekoliko toplejši in malo bolj suh zrak.

Obeti: V petek bo oblačno s padavinami, le na severovzhodu države bo povečini suho. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na severozahodu države lahko spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. V noči na soboto bodo padavine ponehale, delno se bo zjasnilo. V soboto bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami. Še bo hladno za ta čas.