Slovenija

Janković zaradi dolgov ob hišo

STA / S.R.
21. 5. 2013, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetnik Marjan Pišljar je v ponedeljek dobil podpisano pogodbo in ključe hiše v Grosuplju, s katero je ljubljanski župan Zoran Janković poplačal del dolga svojega sina Jureta Jankovića do podjetnika, je na novinarski konferenci povedal župan Janković.

Mediaspeed
Janković je zaradi dolgov sina Jureta ob hišo.

Po njegovih besedah je pogodba za nepremičnino vredna 300.000 evrov. Janković je povedal, da je njegov sin soglašal s tem, da se hiša v Grosuplju, kjer je živel z družino, uporabi za poplačilo dela dolga. Župan je sicer na svoji prejšnji novinarski konferenci na začetku meseca pojasnil, da je njegov sin od trimilijonskega dolga že vrnil 600.000 evrov ter dejal, da je mediatorju v postopku vračila dolga dal bianco podpisano pogodbo za hišo v Grosuplju, ki je v njegovi lasti.

Na domu Jureta Jankovića v Grosupljem je konec novembra lani zaradi neporavnanega dolga do Pišljarja potekal rubež. Župan Janković je takrat dejal, da si je njegov sin denar sposodil sam, da on takrat za to ni vedel, da je izvedel lani in da je sin del denarja že vrnil. Povedal je še, da če se bo karkoli zgodilo, se bodo doma pogovorili, kaj od družinskega premoženja bodo prodali.