Slovenija

Ankarančan kradel s pokopališča

STA / S.R.
16. 5. 2013, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Postojnski policisti so v torek odvzeli prostost 24-letniku iz okolice Postojne, ki ga sumijo večjega števila velikih tatvin, od tega vsaj štirih na postojnskem in pivškem.

Jkp-sentjur.si
Ankarančana sumijo kraje predmetov s pokopališč.

Koprski policisti pa so v ponedeljek v avtomobilu 42-letnega Ankarančana našli več predmetov, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj, izvršenih na območju pokopališč.

Za 24-letnega Postojnčana so policisti odredili 48-urno pridržanje, v tem času pa so na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo tako na naslovu stalnega kot začasnega bivališča osumljenca.

Zoper mladeniča, ki so ga medtem izpustili iz pripora, bodo policisti poslali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Koper. Postojnski policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov v zvezi s še drugimi vlomi na tem območju, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Koprska policija danes poroča še, da so koprski policisti v ponedeljek obravnavali 42-letnega Ankarančana. Ta je v prtljažniku osebnega avtomobila prevažal štiri bakrene vložke za nagrobne vaze, medeninast podstavek za nagrobno svečo, kovinsko nagrobno vazo s kamnitim podstavkom in manjšo medeninasto nagrobno vazo.

Obstaja sum, da predmeti izvirajo iz kaznivih dejanj, izvršenih na območju pokopališč, najverjetneje v Kopru ali okolici (Hrvatini, Bertoki, Škofije ali Škocjan). Policija zato prosi občane, da v primeru ugotovljene kraje o tem nemudoma obvestijo Policijsko postajo Koper ali pokličejo na telefonsko številko 113.