S petim delom je sicer zaplavala v malce drugačne vode. Namesto dokazovanja tega, kdo nje najhitrejši na cesti, so v ospredje postavili takšne in drugačne roparske podvige. Odločitev, ki se je izkazala za več kot uspešno, saj je bil peti del daleč najuspešnejši. V samo enem dnevu je film namreč zaslužil 86 milijonov dolarjev (kar je tudi najuspešnejša Universalova premiera vseh časov), skupno pa je peti del zaslužil kar 625 milijonov dolarjev.

Šestica se nadaljuje točno tam, kjer se je končal predhodnik. Dom, Brian in ekipa so brazilskega mafijca olajšali za 100 milijonov dolarjev in pobegnili v tujino, kjer živijo na veliki nogi. Težava je le v tem, da morajo neprestano bežati.

Agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), ki je ekipo lovil že v petici (in jih na koncu tudi 'izpustil') ima sedaj nov, še večji problem. Preko 12 držav namreč zasleduje skupino izurjenih plačancev, ki ropajo tudi vojaške konvoje, njihovi napadi pa ponavadi zahtevajo tudi precej smrtnih žrtev. Še bolj zanimivo pa je, da je desna roka vodje zločinske organizacije Domova nekdanja ljubezen Letty, za katero so vsi mislili, da je mrtva. Več kot dober izgovor torej, da Luke za pomoč prosi Doma in njegovo ekipo, ki bo za pomoč dobila tudi pomilostitve za svoje zločine, tako da se bodo lahko končno vrnili domov.

Čeprav je za junaki že izjemna pot in vsak naslednji film je vizualno bogatejši, ustvarjalci niso zanemarili značajske globine glavnih junakov. Akcijski prizori so vse mogočnejši, lokacije vse bolj eksotične, toda ključ do uspeha je dejstvo, da se gledalci lahko poosebijo z liki in jih razumejo.

Ne ustvarjalci ne studio niso pričakovali tako eksplozivnega odziva na razkritje v petem filmu, da je Letty Ortiz še živa. Zato je njena vrnitev v šestem delu v veliki meri tudi rezultat pritiska oboževalcev te franšize. Sama igralka je to, da bo verjetno spet prišla v ekipo, izvedela v kino dvorani, ko je gledala peti film.
Diesel, ki je že dolgo eden od varuhov franšize, pravi, da je pri tem filmu najlepše, kako se vse zgodbe povežejo in ogled šestega filma premami gledalce, da si še enkrat ogledajo prejšnje. Od četrtega filma so se ustvarjalci odločili, da bodo filme delali kot serijo, zato so tudi zgodbe zastavljene tako, da pojasnjujejo dogodke iz prejšnjih filmov in napovedujejo nove.

Naj bodo vsi na snemanju še tako odprti, se je težko pridružiti od prej tesno povezani skupini in se vključiti vanjo, ne da bi se že na zunaj videlo, kdo je nov in še nepreizkušen v tej družbi. Johnson se je v prejšnjem filmu odlično ujel in v šestem vrnil kot sestavni del celote, zasedba pa je dobila novega filmskega zlikovca, ki si je moral v njej najti svoje mesto. Valižanski igralec Luke Evans igra nasprotnika, na kakršnega junaki filma prej še niso naleteli. Njegov prihod pa je bil dvorezen meč. Za lik je bilo dobro, da igralec prej ni bolje spoznal ostalih sodelujočih, toda dejstvo, da so se prvič videli šele prvi dan snemanja, je povzročilo kar nekaj napetosti. Zlasti zato, ker so najprej posneli prizor z vklenjenim Shawom, ki je že sam po sebi napet. Evans sam sicer ob ponudbi te vloge sploh ni razmišljal. Kot dolgoletni privrženec franšize je priložnost zgrabil z obema rokama.

Za šesti film so se odločili več časa nameniti akcijskim prizorom in premikati meje mogočega. Skoraj vsa zasedba je vsaj enkrat vpletena v nevaren prizor, saj je v filmu kar osupljivih šestnajst takih ali drugačnih spopadov. Zato je morala vsa zasedba pred snemanjem zavzeto trenirati. Johnsona je ob tem spremljala množica oboževalcev na Twitterju in njegova vadba ob treh zjutraj pred snemanjem je postala skoraj legendarna. Koordinator kaskaderjev in koreografi so za vsak lik oblikovali svoj način boja. In igralci so poskusili kar največ akcijskih prizorov posneti sami. Morda najbolj zanimiv pretep je tokrat ženski, med Letty in policistko Riley na postaji podzemne železnice.

Franšiza že od prvega filma temelji na več glavnih likih in nekaj teh poganjajo stotine konjev. Čeprav se večina šestega filma dogaja v Evropi, ustvarjalci niso mogli uporabiti samo evropskih avtomobilov. Zato se 1969 DODGE DAYTONA (Dom), 1971 MARK-1 FORD ESCORT (Brian) in 1969 FORD ANVIL MUSTANG (Roman) po cestah preganjajo z evropskimi modeli, kot so 1970 JENSEN INTERCEPTOR (Letty), 2012 ASTON MARTIN DB9 (Shaw) in 2012 LUCRA LC470 (Tej). Tem in še nekaterim drugim hitrim strojem se na cesti pridruži bogata paleta močnih vojaških vozil, za piko na i pa španske ceste melje celo tank.

V Londonu so snemali ravno med olimpijskimi igrami, kar je ekipi omogočilo nekaj dobrodošlega predaha in veselja od spremljanju športnih dogodkov. Po drugi strani pa je zapletlo delo, saj so se za prizore na nekaterih ključnih lokacijah morali vrniti še jeseni, ko se je ritem mesta vrnil v normalo. Cestno divjanje so snemali v Glasgowu in Liverpoolu. Najosupljivejši del filma, cestni spopad s tankom na viaduktu pa so posneli na Kanarskih otokih.

Bi si film Hitri in drzni 6 radi ogledali še pred uradno premiero, ki bo 23.5.? V tem primeru le pohitite. Že to soboto, 18.5. si bo film namreč mogoče predpremierno ogledati v Cineplexxu, kakor ob od sedaj naprej znan Planet Tuš. Nedavno je ta veriga postala del avstrijskega Cineplexxa, družinskega podjetja, ki se že desetletja zelo uspešno ukvarja izključno s kinematografi. Sedaj bodo svoje znanje in izkušnje pokazali tudi na pri nas. 

Pozor! Bi si film radi ogledali tud vi? Sedaj imate edinstveno priložnost! V sodelovanju s Cinplexxom (torej bivšim Planetom Tuš) bomo namreč podelili nekaj kart za ogled predpremiere filma Hitri in drzni 6, 18.5. ob 20.00, in to na vseh petih lokacijah - Koper, Novo mesto, Maribor, Kranj in Celje. Vse, kar morate storiti je, da nam na mail urednistvo@svet24.si pošljete sporočilo z imenom, priimkom in telefonsko številko. Zraven OBVEZNO pripišite še lokacijo, kjer bi si radi ogledali film (Koper, Novo mesto, Maribor, Kranj in Celje). Izmed vseh prispelih sporočil bomo izžrebali peščico srečnežev, ki bodo prejeli po dve karti za ogled predpremiere Hitrih in drznih 6!. 

Hitro pišite, saj bomo nagrajence izbrali v soboto dopoldne, tako da le pogosto pregledujte svoja elektronska sporočila:)

25
Uradna spletna stran