Slovenija

V Mariboru mednarodni posvet Komunalna energetika

STA/M.J.
14. 5. 2013, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko se danes začenja tridnevno tradicionalno, že 22. mednarodno posvetovanje Komunalna energetika - oskrba z energijo Power Engineering 2013

Reuters

Letošnja glavna tema posvetovanja, na katero se nanašajo tudi uvodna predavanja in okrogla miza, je varčevanje z energijo pri porabnikih. Na omenjeno temo bo udeležencem posvetovanja spregovorila direktorica Energetske agencije za Podravje Vlasta Krmelj, ki bo razpravljala o energetskem upravljanju v javnih stavbah, Martina Zbašnik Senegačnik z ljubljanske fakultete za arhitekturo pa bo govorila o potencialu prihrankov energije v stavbah.

Modernizacija energetike v družinski hiši z "nano" kogeneracijsko napravo bo tema, ki jo bo na posvetu predstavil Peter Komplet iz podjetja Viessmann, pripravo akcijskega načrta za trajnostno mobilnost za Maribor pa bo predstavil Marjan Lep z mariborske fakultete za gradbeništvo.

Sicer pa bo na posvetovanju predstavljeno tudi drugo mednarodno študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles ter podelitev nagrad najboljšim udeležencem. Namen tekmovanja je v prvi vrsti spodbuditi študente k inovativnosti, okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni ter omogočiti mladim širjenje praktičnih izkušenj in zaposlitvenih kompetenc.