Slovenija

Deutsche Post znižal dobiček

STA/M.J.
14. 5. 2013, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nemški poštno-logistični velikan Deutsche Post je v prvem četrtletju letos ustvaril 498 milijonov evrov čistega dobička, kar je 5,9 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

Deutsche Post

Padec je predvsem posledica enkratnih stroškov, vezanih na prodajo Postbank. V skupini so zato obdržali napoved za letošnje leto. Dobiček Deutsche Post iz poslovanja se je v prvih treh mesecih letos na letni ravni zvišal za 2,9 odstotka na 711 milijonov evrov, prihodki pa so se okrepili za 0,6 odstotka na 13,4 milijarde evrov.

Rast slednjih v skupini pripisujejo zlasti večjemu obsegu mednarodnih poslov in enoti pošiljk v Nemčiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izvršni direktor Deutsche Post Frank Appel je ob objavi četrtletnih poslovnih rezultatov izpostavil, da so novo poslovno leto začeli "solidno". V prvem četrtletju so se po njegovih besedah sicer znova soočali z gospodarskimi izzivi.

V skupini so ohranili poslovno napoved za letošnje leto. Skladno z njo pričakujejo, da se bo dobiček iz poslovanja zvišal na med 2,7 in 2,95 milijarde evrov. Pozitiven trend naj bi beležili tudi v naslednjih letih.