Slovenija

Mariborski vstajniki odrekli podporo županu Fištravcu

STA / S.R.
14. 5. 2013, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski vstajniški odbor je po ponedeljkovi seji mestnega sveta izrazil nestrinjanje z dogajanjem na seji in nekaterimi odločitvami mestnih svetnikov.

Mediaspeed

Ker se ne strinjajo z nekaterimi kadrovskimi predlogi župana Andreja Fištravca, ga ne priznavajo več za vstajniškega župana, so sporočili iz odbora Vseslovenske ljudske vstaje Maribor.

Vstajniki se še posebej ne strinjajo z vnovično izvolitvijo Danila Burnača za direktorja Mariborskega vodovoda, saj ta prihaja iz stranke SLS - Županova lista, proti kateri so se borili tudi vstajniki. Zato so ogorčeni in presenečeni nad izvolitvijo, predvsem pa, da ga je za mesto direktorja predlagal "vstajniški" župan.

Kot so ob tem poudarili, so že 5. maja poslali dopis županu, s predlogom, da se del rebalansa proračuna, namenjenega za Festival Lent, nameni za socialno ogrožene družine propadle Mariborske livarne, a do danes s strani župana še niso dobili odgovora. Dobili pa so neuradno informacijo, da se bodo socialno ogrožene družine lahko udeležile festivala brezplačno, a po njihovem mnenju socialno ogrožene družine Festivala Lent ne potrebujejo.

"Proti takšnemu načinu reševanja mariborskih podjetij in proti zaposlovanju ljudi, ki so blizu župana, ostro protestiramo," so zapisali v sporočilu za javnost in ob tem javnost povabili, da se v soboto opoldne udeleži velike delavske vstaje, ki bo na trgu Svobode v Mariboru. Shoda se bodo udeležili delavci slovenskih podjetij, brezposelni in ostali ljudje. Delavci bodo pred političnimi strankami in zaprtimi trgovinami ter bankami, ki so povzročile krizo, simbolično prižgali tudi sveče.