Slovenija

Po vdoru v stanovanje tožilke našli kazenske spise

STA / S.R.
14. 5. 2013, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanja tožilka Edit Novak, ki je pred časom dobila odpoved delovnega razmerja, je v svojem stanovanju hranila več kazenskih spisov, ki so ji bili dodeljeni v reševanje.

Thinkstock

Ker se na pozive tožilstva, naj spise vrne, ni odzvala, so policisti v petek po odredbi preiskovalne sodnice vdrli v njeno stanovanje, da so se dokopali do spisov, poroča Delo.

Edit Novak se je na koprsko okrožno državno tožilstvo preselila z ljubljanskega tožilstva konec leta 2009, pred časom pa je dobila negativno oceno tožilskega sveta. Ker se nato sama ni umaknila, ji je odpoved dalo samo tožilstvo, spominjajo v časniku.

V svojem stanovanju v Ankaranu je nekdanja tožilka hranila več kazenskih spisov, ki so ji bili v času mandata dodeljeni v reševanje. Kljub večkratnim pozivom koprskega tožilstva, naj spise vrne, Novakova tega ni storila. Preiskovalna sodnica koprskega okrožnega sodišča je zato na predlog tožilstva in kriminalistične policije izdala odredbo za hišno preiskavo.

Ko so na njena vrata v petek pozvonili kriminalisti in policisti, je bila Novakova v stanovanju, a vrat ni odprla. Policisti so na pomoč najprej poklicali gasilce, ki so v stanovanje prišli skozi balkonska vrata. Ker se je nekdanja tožilka pred njimi skrila, so kriminalisti poklicali še poklicnega ključavničarja, ki je prevrtal cilinder ključavnice vhodnih vrat. Novakovo so nato našli skrito v enem od stanovanjskih prostorov.

Kriminalisti in policisti so med hišno preiskavo zasegli vso dokumentacijo, ki jo je Novakova s tožilstva odnesla domov, še poroča časopis.