Slovenija

Mariborčan se je poškodoval med čiščenjem orožja

STA / S.R.
13. 5. 2013, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski policisti bodo zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ovadili 58-letnega Mariborčana, ki je v soboto dopoldne v svoji garaži ob večstanovanjski hiši čistil svoje orožje, ki ga je imel v posesti nezakonito.

Dolenjski list

Med čiščenjem se mu je zaradi nepazljivosti sprožila pištola, izstrelek pa ga je zadel v desno koleno. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, drugi ljudje ob tem niso bili ogroženi, poškodovanega Mariborčana pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je zaradi hudih telesnih poškodb ostal na zdravljenju.

Policisti so v garaži ob ogledu kraja nesreče našli in zasegli tri pištole in skupno 276 različnih nabojev. Vso zaseženo orožje in naboje je imel poškodovani v posesti nezakonito. Še isti dan so policisti na njegovem domu na podlagi pisne odredbe dežurnega preiskovalnega sodnika opravili hišno preiskavo in zasegli še 56 različnih nabojev in več delov različnega orožja.

Zoper poškodovanega 58-letnika bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva, za kar je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do petih let.