Slovenija

Zvečer so možne krajevne padavine

STA / S.R.
12. 5. 2013, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zvečer bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. V severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja.

Reuters

Do jutra se bo v večjem delu države zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Jutri bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Severni veter bo dopoldne ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne bodo od 16 do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo jutri povečini sončno. V Alpah bodo krajevne plohe. Zjutraj in dopoldne bo vzhodni Avstriji in sosednjih pokrajinah Madžarske pihal okrepljen severni veter.

Vremenska slika: Jutri se bo iznad zahodne Evrope nad Alpe počasi širilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo pritekal malo toplejši in postopno bolj suh zrak.

Obeti: V torek in sredo bo povečini sončno in topleje. V sredo bo zapihal južni do jugozahodni veter. V četrtek bo oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo.