Slovenija

Mina Markovič bo v finalu Loga branila zmago

STA / S.R.
12. 5. 2013, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mina Markovič se je drugič zapored uvrstila v finale tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Logu pri Brezovici. Ptujčanka, ki je lani na Logu prepričljivo zmagala, se bo znova borila za najvišja mesta.

Mediaspeed
Mina Markovič bo branila lansko zmago.

V večerni finala, ki se bo začel ob 19. uri, je napredovala z drugim izidom polfinala, boljša je bila le Avstrijka Anna Stöhr.

V polfinalu sta nastopila še dva Slovenca, Jernej Kruder in Klemen Bečan, ki pa sta ostala zunaj najboljše šesterice, ki se bo borila za najvišja mesta. Kruder je bil zelo blizu, tekmo je končal na 11. mestu, Bečan pa je bil 17.

Po kvalifikacijah, v katerih je bila tretja, je Markovičeva zelo prepričljivo začela tudi današnji polfinale. Prva dva balvanska problema je preplezala do vrha v enem poskusu, na vrh se je zavihtela tudi v četrti smeri, težji oreh za streti je bil tretji balvan, ki ga, kljub več poskusom, ni preplezala do vrha, čeprav je že v prvem poskusu splezala smer do sredine in je prejela bonus točko.

"Mislim, da spet prihajam nazaj v pravo bolderaško formo oziroma dobivam občutek za balvane, včeraj in danes sem zelo v redu odplezala, predvsem s prvima dvema balvanoma danes sem bila zelo zadovoljna, ker nista bila lahka, komaj čakam, da zvečer nadaljujem tekmo. Definitivno gremo v finale zelo dobro podplezati. Če bom plezala tako kot v polfinalu, bom povsem zadovoljna," je pred bojem za zmago napovedala 25-letna Ptujčanka, dvakratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.

Začetek finala bo ob 19. uri v Športnem parku Log pri Brezovici.