Slovenija

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno

STA / S.R.
12. 5. 2013, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 stopinj Celzija.

K.Š.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne bodo podobne današnjim. V severni in severovzhodni Sloveniji bo danes zvečer, ponoči in jutri dopoldne pihal severni veter, na Primorskem šibka burja.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V Alpah bodo krajevne plohe. Ponoči in jutri dopoldne bo v vzhodni Avstriji in sosednjih pokrajinah Madžarske pihal okrepljen severni veter.

Vremenska slika: Plitvo ciklonsko območje se iznad naših krajev pomika proti vzhodu, a bo še vplivalo na vreme pri nas. S severovzhodnikom bo k nam pritekal razmeroma vlažen in hladen zrak.

Obeti: V torek in sredo bo povečini sončno in topleje. V sredo bo zapihal južni do jugozahodni veter, ob morju šibak jugo.