Slovenija

Markovičeva, Bečan in Kruder v polfinalu Loga

STA / S.R.
12. 5. 2013, 08.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Logu pri Brezovici bo na sporedu odločilni del tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Športno plezalno društvo Korenjak

Od 13 Slovencev so se v polfinale uvrstili trije slovenski športni plezalci, lanska zmagovalka Loga Mina Markovič, Jernej Kruder in Klemen Bečan. Markovičeva in Kruder sta napredovala s tretjim izidom kvalifikacij, medtem ko je bil Bečan 17.

V sobotnih kvalifikacijah je nastopilo 65 moških in 51 žensk. Z balvanskimi problemi so se v kvalifikacijah najprej spoprijeli moški. Med najboljših 20, ki bodo nastopili v današnjem polfinalu, sta se uvrstila tudi Kruder in Bečan. Boljša od Kruderja sta bila le Francoz Guillaume Glairon Mondet in Japonec Cukuru Hori, ki si delita prvo mesto, Avstrijec Kilian Fischhuber pa si je s Slovencem razdelil tretje mesto kvalifikacij. Drugi slovenski predstavniki so tekmo končali že v kvalifikacijah. Urban Primožič in Domen Škofic sta si razdelila 27. mesto, Gregor Vezonik je tekmo končal na 33., Jure Bečan na 45. in Sergej Epih na 57. mestu.

Med Slovenkami je preboj v polfinale uspel le lanski veliki zmagovalki Markovičevi, od katere sta bili v kvalifikacijah boljši le Japonka Akijo Noguči in Rusinja Olga Jakovljeva. Druge Slovenke so tekmovanje končale zunaj dvajseterice najboljših. Mateja Hohkraut je bila 25., Julija Kruder je osvojila 39. mesto, Jera Lenardič 44. in Katja Kadič 45. mesto.

Polfinale se bo začel ob 12. uri, začetek finala pa bo ob 19. uri. Neposredni prenos bo na spletni strani www.ifsc.tv.