Slovenija

Svetovni pokal v Sloveniji bodo odprli Siddharta

STA / S.R.
10. 5. 2013, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V športnem parku Log pri Brezovici je že vse pripravljeno za tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Siddharta.net

Log bo že tretjič zapored gostil najboljše športne plezalce sveta. Za glasbeni uvod bodo drevi ob 22. uri poskrbeli člani slovenske rock skupine Siddharta.
Siddharta, ki je povezana s plezanjem še prek Tomaža Humarja, filma Sfinga in sodelovanja na tekmah za svetovni pokal na Logu, bo s Tomijem Megličem na čelu nastopila tik pod na novo v zeleno prebarvano plezalno steno, na kateri se bodo naslednji dan v kvalifikacijah pomerili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Ob 10. uri moški, ob 16. uri dekleta. Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo ob 12. uri in 19. uri.
Sicer pa bo pestro tudi ob tekmovalno dogajanje, ko bodo na sporedu vragolije s kolesi (bike trials), na vrvi (slackline), plezanje na plezalnem stolpu, finalni del pa bo povezoval radijski voditelj in povezovalec Sašo Hribar.

Slovenska reprezentanca še nikoli ni bila tako številčna na tekmah svetovnega pokala v balvanih, kot bo tekmovala na Logu. Slovenske barve bo zastopalo skupno 13 tekmovalcev, pet žensk in osem moških z glavno slovensko favoritinjo Mino Markovič na čelu, ki je lani na Logu slavila prepričljivo zmago. V ekipi so še Mateja Hohkraut, Julija Kruder, Katja Kadič, Jera Lenardič ter Jernej Kruder, brata Klemen in Jure Bečan, Urban Primožič, Domen Škofic, Jure Raztresen, Gregor Vezonik in Sergej Epih. Maja Vidmar je svoj nastop morala zaradi poškodbe mezinca odpovedati.
Smeri bodo zanimive in barvno pestre, nastajajo pa pod budnim očesom ekipe postavljavcev z domačim Simonom Margonom in Jackyjem Godoffejem iz Francije na čelu.

Na tekmo na Logu je prijavljenih rekordno število 136 tekmovalcev iz 29 držav sveta. Markovičeva bo imela za ponovitev lanskega uspeha težko nalogo. Na Logu bo načrte najuspešnejše slovenske športne plezalke skušala preprečiti lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanskem plezanju in zmagovalka vseh treh letošnjih tekem v balvanih Avstrijka Anna Stöhr, prav tako prihajajo odlične Japonka Akijo Noguči, Britanka Shauna Coxsey in Američanka Alex Puccio. V moški konkurenci bodo na Logu nastopili lanski skupni zmagovalec Rus Rustam Gelmanov, ki je lani na Logu ob Markovičevi stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, svetovni prvak v balvanskem plezanju Rus Dimitrij Šarafutdinov ter avstrijska asa Kilian Fischhuber in Jakob Schubert.
Tekma bo v vsakem vremenu, saj je organizator Športno plezalno društvo Korenjak poskrbel za velik šotor.

Preberite več o dogodku na Logu pri Brezovici!