Slovenija

Slovenija jih je navdušila

STA / S.R.
7. 5. 2013, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Sloveniji se mudijo predstavniki košarkarskih zvez, ki se bodo septembra udeležile evropskega prvenstva v Sloveniji.

Mediaspeed
Direktor lokalnega organizacijskega odbora EuroBasketa Aleš Križnar.

Ogledali so si športne dvorane, spoznali infrastrukturo, v kateri bodo bivale reprezentance, odkrili slovensko kulinariko in bili nad videnim več kot zadovoljni.

Slovenijo je obiskalo skoraj 30 predstavnikov iz osemnajstih zvez. Od skupno štiriindvajsetih držav, ki bodo sodelovale na EuroBasketu 2013, so manjkali predstavniki Španije in Litve, ki so si prizorišča ogledali že pred časom, ter nekaterih držav z Balkana, ki bodo oglede zaradi bližine oziroma sodelovanja na pripravljalnih tekmah v Sloveniji opravili v prihodnjih mesecih.

V ponedeljek so si udeleženci obiska ogledali Koper, Jesenice ter Celje, v torek pa še Ljubljano s Tivolijem, Stožice ter dvorano na Ježici, ki bo služila za treninge. Čeprav v večini dvoran trenutno potekajo manjša (Celje, Koper) ali večja gradbena dela (Jesenice), prenova Tivolija pa se bo začela čez nekaj dni, so predstavniki zvez ugotovili, da so dvorane primerne za največji športni dogodek letos v Evropi.

"Vsi so zelo zadovoljni z videnim. Tisti, ki še niso bili v Sloveniji, so bili navdušeni nad infrastrukturo, še zlasti nad hoteli. Prav tako so bili zadovoljni s potekom obiska in našo pripravljenostjo, da jim čim bolje predstavimo Slovenijo ter omogočimo udobno bivanje v času prvenstva," pravi direktor lokalnega organizacijskega odbora EuroBasketa Aleš Križnar.

Poleg predstavnikov nacionalnih košarkarskih zvez so se obiska udeležili praktično vsi najpomembnejši ljudje iz Fiba Europe. Na čelu z generalnim sekretarjem Kamilom Novakom so bili zadovoljni s potekom priprav na evropsko prvenstvo.

"Lahko smo mirni glede poteka priprav. Čeprav je bil zaradi gospodarske situacije pred časom prisoten strah, so se stvari tako pri pokroviteljih, vstopnicah ali naših partnerjih razvile v pravo smer. Do prvenstva upam, da ne bo večjih pretresov in da nas bo na koncu za naše trdo delo v preteklih letih z uspehom na športnem področju nagradila še slovenska reprezentanca," meni Križnar.