Slovenija

Slovenijo bo obiskal britanski princ Edward s soprogo

STA / S.R.
7. 5. 2013, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na obisk v Slovenijo junija prihaja grof Wesseški, britanski princ Edward, s soprogo Sophie.

Reuters
Princ Edward s soprogo Sophie.

Udeležila se bosta dogodkov v okviru projekta Great British Days, ki jih med 26. in 28. junijem pripravlja britansko veleposlaništvo v Ljubljani, so sporočili z veleposlaništva.

To bo prvi obisk princa Edwarda in grofice Sophie v Sloveniji. Princ Edward je najmlajši otrok kraljice Elizabete II. in edini od njenih otrok, ki še ni bil v Sloveniji, ob tem pojasnjujejo na veleposlaništvu.

Kraljica Elizabeta II in njen soprog princ Philip sta Slovenijo obiskala leta 2008, princ Charles leta 1998, princ Andrew leta 2007, kraljeva princesa Anne pa leta 1996.

Princ Edward se je rodil leta 1964 v Buckinghamski palači. Je predsednik sveta organizacije Duke of Edinburgh's Award, ki jo v Sloveniji poznamo pod imenom Mednarodno priznanje za mlade - MEPI.

Grofica Wesseška pa se je kot Sophie Rhys-Jones rodila 1965 v Oxfordu. S princem sta se poročila leta 1999. Grofica se aktivno udejstvuje v več dobrodelnih organizacijah in je tudi častna pokroviteljica londonske šole za modo London School of Fashion, še dodajajo na veleposlaništvu.