Slovenija

V prometni nesreči v Ljubljani umrla 19-letnica

STA/ M.V.
7. 5. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek ob 20.30 se je v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 19-letna peška, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

35-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane je na prehodu za pešce na Slovenčevi ulici v Ljubljani trčil v 19-letni peški, ki sta pravilno prečkali vozišče. Po močnem trčenju sta hudo poškodovani obležali na vozišču, voznik pa je z nezmanjšano hitrostjo pobegnil v smeri Tolstojeve ulice. Kmalu po nesreči je bil prijet. Okoli 4. ure zjutraj je ena izmed pešk za posledicami poškodb v nesreči umrla, druga pa je hudo poškodovana ostala na zdravljenju v Kliničnem centru v Ljubljani.

Sicer pa so policisti v noči na torek obravnavali 12 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve sta bili poškodovani huje, dve pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 50 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 29-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 tatvin, 12 vlomov, tri ponarejanja denarja, dve kaznivi dejanji nasilja v družini, ter po eno kaznivo dejanje ropa, poškodovanja tuje stvari, lahke telesne poškodbe, kršitev temeljnih pravic delavcev in goljufija.