Slovenija

Obnova železniškega mostu v Mariboru končana junija

STA / J.P.
4. 5. 2013, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obnova železniškega mostu čez Dravo v Mariboru, ki se je začela jeseni lani, bo končana junija letos, so za STA povedali na Slovenskih železnicah.

Zajem zaslona

Trenutno se izvaja sanacija vozlišč na jekleni konstrukciji, železniški promet pa zaradi tega ni oviran.

Ob začetku obnove je bilo rečeno, da se bodo dela končala konec novembra lani, a je prišlo do velikih zamud. "Zamude so povzročile predvsem slabe vremenske razmere, nizke temperature, vlaga in padavine, zaradi katerih sanacije nismo mogli nadaljevati. Dela na konstrukciji so se zaradi tega ustavila za nekaj mesecev," je pojasnil Janez Krivec iz Slovenskih železnic.

Zaradi del ostajata do nadaljnjega zaprti pešpoti na obeh bregovih Drave in prepovedana plovba po reki pod tem mostom, kar za Mariborčane ob prihodu toplejšega vremena ni dobra novica. "Pešpot in kolesarska steza bosta spet v uporabi po končani sanaciji, prav tako bodo tedaj sproščene tudi druge omejitve," pravi Krivec.

Most je bil zgrajen leta 1866 in je bil doslej že večkrat saniran. Za najnovejšo obnovo so se odločili, ker je bila jeklena konstrukcija mestoma že precej korodirana, predvsem na stiku vertikal z lokom.