Slovenija

V SDS za konkretna dejanja vlade

STA / J.P.
1. 5. 2013, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Video nagovor predsednice komisije DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eve Irgl iz SDS pred jubilejnim desetim kongresom SDS, ki bo 11. maja v Celju.

Mediaspeed

Eva Irgl v njem med drugim poudarja, da se SDS še zlasti "zaveda realnosti in izzivov sedanjosti, ki zahtevajo in pričakujejo vsebinske rešitve in konkretna dejanja".

Po besedah Irglove je slovenska država "pred končnico, ko se bo morala odločiti, ali bo šla po poti popolne razgradnje države, ki se zrcali tudi v krčevitem upiranju posameznih strank koalicije sprejetju zapisa zlatega fiskalnega pravila v ustavo, ali pa bo odločno stopila na pot razbitja monopolov in mrež, ki že vse od osamosvojitve dalje hromijo in zavirajo normalen razvoj države", so sporočili iz SDS.

Poslanka SDS je izpostavila, da resolucija SDS Družba svobode in odgovornosti med drugim ponuja smernice razvoja slovenski družbi, "ki trenutno tava".

Novoizvoljena predsednica Delavske zveze SDS pa je v poslanici ob mednarodnem prazniku dela med drugim poudarila, da je "vlada Alenke Bratušek neučinkovita, kar jasno kažejo ocene mednarodnih bonitetnih hiš", Vlada po njenih besedah "še vedno čaka s saniranjem bančnega sistema ter zapisom fiskalnega pravila v ustavo".

SDS bo na 10. kongresu 11. maja v Celju izbirala novo vodstvo. Predsednik SDS Janez Janša je 25. aprila potrdil, da bo ponovno kandidiral za predsednika stranke.