Slednja je bila nekoč v državnem zboru zaposlena na delovnem mestu podsekretarke poslanske skupine SNS. Zasebno tožbo je Mikuževa vložila, ko je Jelinčič leta 2010 po aretaciji poslanskega kolega Srečka Prijatelja o njej podal nekaj izjav. Takrat je Jelinčič med drugim izjavil, "da je delovala kot sodelavka policije in pisala poročila o članih SNS in delovanju SNS in jih oddajala policistom". Jelinčič je zatem z Mikuževo tudi prekinil sodelovanje, ta pa ga je tožila, ker je v javnosti o njej govoril žaljivo.

Sodnica pa je presodila, da očitki iz tožbe Mikuževe držijo in ga je za štiri prispevke, objavljene na TV Slovenija, v Večeru, na Info TV in v Dnevniku obsodila na enotno pogojno kazen pet mesecev zapora oziroma za vsako posamezno žalitev po mesec in 15 dni zapora. Še preden je sodnica izrekla kazen, je nekdanji poslanec zapustil dvorano, piše Planet Siol.net.

Jelinčič pa bo prav tako moral na svoje stroške sodbo objaviti v časnikih Večer in Dnevnik ter poravnati sodne stroške. Jelinčič pa je po sojenju dejal, da je pričakoval obsodilno sodbo in napovedal, da se bo na sodbo verjetno pritožil, poroča portal.