Slovenija

Lahko nas preseneti tudi kakšna nevihta

STA / S.R.
22. 4. 2013, 16.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, tudi kakšno nevihto, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Na severovzhodu bo večinoma suho in deloma jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v severovzhodnih krajih do 20 stopinj Celzija. Ponoči bo občasno še deževalo, do jutra pa bodo padavine večinoma ponehale, delno se bo zjasnilo. Jutri bo dokaj sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Tu in tam bo še možna kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne pa od 16 do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pogoste bodo krajevne padavine, vmes bodo tudi nevihte. Jutri bo več sonca, a se bodo popoldne predvsem v hribovitem svetu še pojavljale krajevne plohe.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto. Od jugovzhoda doteka k nam nekoliko hladnejši in razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo pretežno jasno in postopno topleje. V sredo zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla.