Slovenija

Mišo Molk nasledil Lado Ambrožič

STA / S.R.
22. 4. 2013, 16.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novi varuh pravic gledalcev in poslušalcev Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo od začetka maja novinar in voditelj Lado Ambrožič, je na današnji seji programskega sveta RTVS povedal generalni direktor RTVS Marko Filli.

Mediaspeed

Dosedanja varuhinja Miša Molk 30. aprila namreč zaključuje mandat. Danes je Molkova programskemu svetu še zadnjič predstavila svoje letno poročilo.

Na razpis za novega varuha so se sicer prijavili štirje kandidati, med njimi pa ni bilo Molkove. Ambrožič je pred časom za časnik Delo dejal, da če bo izbran za varuha, ne bo obdržal oddaje Je res?, v kateri je Molkova enkrat na mesec obravnavala pripombe gledalcev in poslušalcev, niti ne bo imel kakšne nove. Molkova je zato na današnji seji programskega sveta izrazila obžalovanje, da novi varuh ne bo obdržal njene oddaje.

Po poročanju Dela naj bi Molkova še naprej ostala na RTVS, kjer je bila že prej redno zaposlena, o njenem nadaljnjem delu pa da se še dogovarjajo; med drugim bi lahko vodila pogovorno oddajo. Oddaji, ki ju zdaj vodi Ambrožič - Intervju in Družinske zgodbe - pa naj bi po navedbah časnika zdaj avtomatično ugasnili.